misterlinky

Rabu, 3 Oktober 2012

MoToR YaNg MeNJaDi KeGiLaaNKu SeJaK SeKoLaH

Assalamualaikum warga blogger..heheh..x da pe nk tulis pun...saja2 nak mengarut di malam yang hening ni...saya sebenarnya admire la kat dia ni...dah lama dah...nak masok minang pun hantaran dia mahal sangat..bila la mimpi nak jadi realiti...haii...korang x nak tahu ke sapa yg saya admire ni?np senyap je..x da sapa pun yang sudi nak tanya..sdeh la...tacink plak..hehehe..macam mana nak tnya bising2 kan...dalam blog..apa la...dah la...melalut ja..hmm..straight to the point ya...ok...nil yang saya admire sangat tuuu =)))

YaMaHa R1 1000cc...waaauuu!!!









cantik kan motor ni...geram teman nengoknye..hai...apakan daya barang baik..hantaran terlalu tinggi..kalau la ada manusia yang baik hati nak sedekah kan kat saya motor ni ^_^
nak tengok lagi??adaaa =)))
video


video



video



video


Terbaik la kan motor ni...minat sangat3...ada sapa2 nak belanja x?? hehe..k tu je nk kongsi..ngarut je..hope you all happy always...take care...gud nite =)) assalamualaikum wbt...

Sabtu, 29 September 2012

Alhamdulillah Sangat9 =))

                                                                      بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh =))
apa khabar korang semua hari ni?? semoga korang semua sihat2 lah ya..begitu jugak kepada bakal isteri yg tercinta...i love u so much =))
Alhamdulillah dapat kita bertemu lagi ye..Allah masih panjangkan umur kita...hurm! Sebenarnya saya nak berkongsi sesuatu dengan korang semua actually..berita yang saya x sangka sangat3 n bersyukur sangat3 kat Allah sebab bagi peluang ni dekat saya...macam nak nangis pun ada..dah lama daaa harap dapat benda ni...idam2 sangat...impian..cita2 semua sekali lah...actually sy baru dapat separuh daripadanya...saya kena usaha lagi untuk dapat sepenuhnya...harap korang semua tolong la doakan untuk saya ya...nak tahu x ape????hehehe...jeng3......


Haaaaa!! ni la diaaa...hehe..alhamdulillah dapat jugak kan...dua tahun menanti..almaklum la result spm sy pun bukannya excellent pun..hehe...nak tunggu tapisan la saringan la...akhirnya saya dapat jugak...saya kena pergi temuduga untuk sambung belajar kos ni...31 oktober 2012 saya kena pergi temuduga..harap doa korang mengiringi sy la...amin...harap2 saya dapat sambung belajar...actually saya pun kurang faham dengan bidang yang sya dapat ni...nervous jugak saya..almaklum la dulu sekolah dalam bidang ekonomi ja..sekarang ni nak lompat dalm bidang sains plak...mahunya x nervous saya..takot jugak kan...mana dgn tmuduga lagi...risau2..Ya Allah bagilah ketenangan dan kejayaan kepada hambaMU ini...amin3 =)))
Di bawah ni adalah deskripsi sikit fasal bidang saya ni =))





 yy

Tu je...hehe..memang la x bermakna pun buat korang kan =)) saja nak kongsi kebahagiaan dengan korang..harap sangat5 doa2 korang mengiringi kejayaan saya..semoga Allah sentiasa merahmati dan memberkati kita...semoga kita berjaya dunia dan akhirat...amin ya rabbal alamin ^_^ okayyyyy...
tu ja nukilan hari ni...have a nice days forever =)) take care..Assalamualaikum...






Ahad, 23 September 2012

♥ KeReTa-KeReTa IdaMaN Ku ♥

NuMbeR 1
Honda Civic 2.0 Type R White

Gempak kot! 

NuMbER 2
MiTsuBisHi EVoLuTiOn vii WhiTe

PeRRhh..TerBaik Laa

NuMBeR 3
IsUZu DMaX 3.0 WhiTE



GaNaS SiKiT An?

NuMbEr FoUR
Audi A4 Avant B8 1.8-TFSI-


BaRu GrAnD ArK?

NuMBEr FiVe
ToYOTa VioS TRD WHiTe


Ok La KaN PaKai Yg NiE

Ada LaGi SeBeNaRnYa TaPi NaNtI la DAh NgaNToK...HeHe..GuD NiTe ASsALaMuA'aLaiKuM ^_^

Sabtu, 22 September 2012

LeLaKi ZeRo EgO..InsyaALLAH ♥



Assalamuaalaikum..ahaaa..Alhamdulillah panjang lagi umur kita untuk bertemu dalm blog ini ^_^ humm...hari ni gatal betul mata sebab selsema..dah merah mata ni asyik gesel dngan tangan je..xpa2...mungkin semua ni dugaan Allah ataupun Alllah saja nak ampunkan dosa kita...mudah-mudahan..aminnn ^_^

Entri skali ni sebenarnya niat di hati tu nak berkongsi bagaimana nak menjadi lelaki atau suami yang zero ego dalam dirinya....I think semua orang tahu lelaki ni memang terkenal and akrab la dengan sifat ego ni kan..hehe..pada kaum lelaki jangan nak boikot blog ni ye..hehe..saya pun lelaki tau..ego ni ada banyak ketika dan situasi...kalau dalam rumah tangga kebanyakan lelaki menganggap bahawa tugasan di rumah tu semuanya tugasan isteri..lelaki dengan egonya tidak mahu membantu langsung isteri dekat rumah sbb bagi diorang bila buat kerja perempuan ni leceh la, malu la, orang nampak la, nanti orang anggap kena buli dengan isteri la, queen control la and macam2 lagi sebab la...semua alasan yang agak silly tu sebenarnya nak menutup sifat ego yang tinggi dalam diri mereka...btol x kaum lelaki semua...hehehe..peduli la apa orang nak cakap...

Actually bukan ke membantu isteri ni boleh mengeratkan lagi kasih sayang sesama suami isteri..kesian tau dekat kaum perempuan..diorang pun bekerja jugak siang hari..lepas tu balik rumah nak mengemas rumah, nak memasak, nak melayan anak2, nak mencuci itu ini lagi, tu belum lagi nak kira sekali dengan anak kecil..apa salahnya kita sebagai lelaki yang di sebut di dalam Al-Quran sebagai golongan yang kuat dan gagah berbanding wanita...lelaki cuma kerja, lepas tu balik rehat, isteri kena pulak nak kena jalankan tanggungjawabnya sebagai isteri suami balik....diorang yang penat mengandung, sakit bersalin, kita x sakit apa pun kan..dalam islam pun menegaskan yang tugasan isteri dalam rumah tangga hanya lah melayan suami di tempat tidur..selain tu semua adat yang kita praktikkan sejak dulu...apa kata kita semua lelaki mansuhkan adat yg sedia ada tu ^_^

 Sekali sekala bantu la isteri dekat dapur...kalau dapat buat selalu lagi baik..pahala besar tau...kalau x pandai masak, cuba la bantu potong2 sayur ke, cuci pinggan ke..alaaa...x leceh la kerja ni...x mau ke isteri semakin sayang dekat kita? hehe...mesti diorang rasa disayangi, rasa ada orang care, rasa dicintai, dikasihi and diorang mesti bahagia sangat3 =)))  kalau isteri cuci baju kita tolong la sidaikan..x pun tolong angkat di jemuran ^_^ hehe...biar la jiran ke sapa2 pun nampak..peduli kan je...janji kita bahagia ^_^ x kacau orang lain pun kan...pikir kan pasal orang lain bukan dapat apa...tolong isteri lagi baik..macam2 dapat ^_^
Mengemas rumah pulak apa kata hari2 minggu bantu isteri mengemas rumah...lain la kalau rumah korang ada maid kan ^_^ tolong isteri baru la jadi suami yang romantik...hehe
sebenarnya perempuan ni kuat tau..jangan anggap diorang lemah sebab dalam Al-Quran mengatakan diorang lemah..Diorang lemah dari segi kelakuan..lemah lembut, sopan dan sebagainya...kalau kita kuat cuba kita tukar tugasan dengan isteri...sehari pun dah cukup suami buat kerja yang isteri buat kat rumah...ada brani ke???? hehe...confirm mengeliat punya.. So kalu betul kita cintakan isteri kita, bantulah diorang,ringan kan beban diorang...x susah pun...sekurang2nya kita dah membantu meringankan beban diorang, dapat mengeratkan lagi hubungan kasih ayang dalam rumah tangga, dapat saham akhirat lagi pahala buat bekalan..
Malam2 kalau baby nangis buang air ke lapar ke...bantu la isteri...kesian tau siang banyak kerja...belajar2 tukar lampin, bancuh susu dan sebagainya...cuba kita perhatikan rutin harian isteri...waktu mana yang dia dapat rehat???
selepas anak...selepas suami tidur kan??lepas tu esok nak kena bangun awal lagi sediakan keperluan anak2, suami, denagn kerja lagi...kesian kan...
Jadi kaum2 adam semua yang gagah perkasa, buang jauh2 sifat ego anda untuk membantu yang tersayang ^_^ itu saja nukilan dari sya kali ini....hehe...maaf ya kepada yang terasa..
k assalamualaikum ^_^

SaLaM PeRkeNaLaN kEpaDa SeMuA...SaYa WaRgA BaRu DaLam DuNia BLoGGeR Ni !!!! ♥

Assalamualaikum semua...
Sebenarnya hari mood agak kurang baik tapi apa pun yang terjadi LIFE MUST GO ON!! kan ^_^ saya sebenarnya masih baru dalam dunia blogger ni...baru ja siapkan blog tadi...masih belajar macam mana nak hias blog..tengok blog orang lain jeles la...cantik sangat2 ^_^ and to those sape yang sudi nak ajar tu padang bola sya tadahkan...hehe..saya x pandai la nak menulis blog ni...banyak benda yang saya nak kongsi tapi x pandai nak nukilkan dalam penulisan..hehe..hummm...actually blog ni kepunyaan dua hamba Allah..saya salah seorang daripadanya..saya adalah pengguna kedua bagi blog ni...tuannya nak saya berkongsi dengan dia blog ni...saya pun kongsi la...dia sebenarnya bakal isteri saya nanti..so kat sini sapa2 yang terbaca..doa2 kan lah jodoh kami ya...kenduri jangan risau..mesti jemput punya..hehe..insyaALLAH ^_^ so..kat blog ni insyaALLAH kita sama2 kongsi ilmu pengetahun x kisah la..ilmu dunia ke akhirat ke amat lah di alu2 kan..sama2 kita berkongsi dan masing2 dapat faedah kan...k lah..tu je kot yang saya nak cakap..hehe..blurrr..k abye semua..asssalamualaikum ^_^ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...