misterlinky

Sabtu, 13 Julai 2013

Project Jannah ^_^

Assalamuaalaikum semua warga2 blogger..di sini saya nak kongsi satu pengalaman saya dan sahabat saya telah menjalankan satu projek dinamakan oleh kami "PROJEK JANNAH".. Aim utama kitorang ialah utk memberi makan kepada golongan2 gelandangan sekitar KL..golongan gelandangan ni adalah golongan2 yg homeless iaitu tiada tempat tinggal, tiada pekerjaan..senang citer golongan merempat lah..bila kita ronda sekitar KL, kita mesti akan terserempak dengan golongan2 ni samada tgh tido di celah2 banggunan ke..bus stand ke..Aim kedua kitorang untuk mengedar risalah kepada orang awam..inilah sebahagian usaha kecil dakwah utk islam yang semampu kami...Mengapa kitorang namakan projek  ni sebagai "Project Jannah" , sebab kitorang harap semua melakukan sesuatu yang membolehkan kita mendapat syurga Allah disamping mengajak orang lain untuk menuju ke syurga Allah ... AllahuAkhbar... semoga Allah menerima amalan kita semua...Tetapi ianya perlu disupport juga dengan ibadat syar'ie yang lain..bukanlah semata2 buat projek ni terus dapat syurga Allah..tak..Ini adalah sebahagian dari jalan ke arah itu..semoga diterima Allah SWT..InsyaAllah projek kedua kitorang pada bulan puasa ini..harap korang semua doakan projek ni berjalan dengan lancar dan di berkati oleh Allah SWT...amin :) di bawah ni saya selitkan satu video dan beberapa gambar semasa projek pertama..so harap dapat memberi manfaat kepada semua ^_^ insyaAllah...

Ini adalah design baju kitorang :) kitorang meletakkan gambar pokok untuk melambangkan kebebasan :)



Ini pula beberapa pic sekitar perjalan program :)

First group :)


 Second group :) 


Our team :)


InsyaAllah apa yang baik dari Allah..apa yang buruk dan terkurang tu datang dari kelemahan kitorang sendiri..semoga amal baik kita diterima Allah...insyaAllah :) wassalam


2 ulasan:

iman nabilah berkata...

good job, membantu mereka yang memerlukan, teruskan usaha utk project jannah ni :) thumbs up.

Ammar Danish berkata...

insyaALLAH..thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...